Fältbandspelare M/93 Mk II

För många år sedan vid en tältpats på Arvikafestivalen omringades vårt tält av andra festivalbesökare, som beväpnade med bergsprängare spelade trash, punk, death, synth och techno från alla håll samtidigt. Inte för att jag har något emot dessa genrer, men det kan bli lite fel när man sitter i epicentrum och hör alla samtidigt.

Då föddes idén till Fältbandspelare M/93, som konstruerades för att lösa detta problemet på ett smidigt sätt.



I ihopfällt läge yttermåtten 1000 x 600 x 600 mm och väger c:a 30 kg. Den är byggd som ett gig-case i 22 mm plywood med metallbeslag och lås för att förhindra sabotage/stöld.



Eftersom mitt festivalbesökande inte har varit så intensivt den senaste 15 åren så är den i stort behov av underhåll och modernisering.

Den ursprungliga konstruktionen bestod av ett underhållsfritt bly-accumulatorpaket på 12V/24Ah, en billig kassettradio på 2 x 18 W och ett par 10" bas-högtalare samt piezo-skrikare.

Då kassettradio är väldigt lite 2000-tal och numera har ersatts helt av MP3, CDROM, USB-minnen och mobiltelefoner så blev det till att leta upp en bilstereo värdig vår samtid.

Valet föll på en Pioneer DEH-4400BT eftersom den har alla funktioner, verkar pålitlig och inte kostar skjortan.

Det gamla batteriet var helt dött efter att tillbringat >10 år i källare av olika slag. Det har jag bytt mot ett nytt Celltech CT25-12 och en batteriladdare är inköpt från Biltema art-nr. 37-733.

Högtalarna fungerar men är på 8Ω och ganska gamla. Ett högtalarmembran är lite skadat, så jag har köpt ett par nya Pro Audio SW 1030 på 4Ω.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0